woensdag 30 september 2015

Biologisch boodschappen doen

Om heel eerlijk te zijn, ik vind biologisch een heel goed initiatief, maar eigenlijk koop ik erg weinig biologisch. Ik vind het altijd vrij duur en mijn vriend boeit het al helemaal niet. Ik koop de meeste groente en fruit op de markt en de rest overal wel een beetje. Soms ga ik wel eens naar ekoplaza, maar daar houdt het verder wel bij op. Ik kreeg het kaartje van mijn moeder van de albert heijn en postcodeloterij actie doe maar lekker duurzaam.
Voor 12,50 alleen maar biologische boodschappen doen. Ik liep door de winkel een beetje te zoeken wat ik goed kon gebruiken. Ik kreeg het alleen op een wat ongelukkig moment. De kaart was nog maar een week geldig, en ik had de meeste boodschappen al gehaald! Dan maar wat langer houdbare dingen inslaan, komt altijd van pas en om nou 12,50 weg te gooien? Nee, dat is zonde!
Ik zocht eigenlijk andere smaakjes thee, maar veel van de actie was ook al op. Rooibosthee is ook lekker, ook al heb ik nog bijna een volle doos, het komt wel op.
Ik eet meestal wasa volkoren knäckebröd, nu een keer deze bio versie van de appie zelf, misschien is die ook wel heel lekker.
Een hele tijd geleden maakte ik regelmatig zelf granola. Ik zag deze tussen de actie artikelen en nam een zak mee, als ik er weer eens zin in heb, proberen we deze variant. Hij is niet vegan, dus het wordt sowieso pas november of later, maar hij is nog hartstikke lang goed.

Een klein zakje bulgur. Ik heb het vroeger veel gegeten, en sinds kort weer ontdekt. Laatst kocht ik al een kilo bij de Turkse supermarkt voor 1,69. Deze was ook 1,50 ofzo? voor maar 300 gram! wel veel duurder in verhouding, maar omdat ik de kaart op moest maken nam ik hem wel mee. Voor deze prijs koop ik het dus liever in de Turkse winkel.
Een zak extra grote macaroni. Ik lust niet eens macaroni, maar mijn vriend is er gek op. Deze was in verhouding ook wel een stuk duurder dan dat je het euromerk pakt, maar dat het zo groot is, vind ik wel erg leuk! Ook al eet ik het niet eens.
Speltcouscous heb ik nog nooit goedkoper gezien. Ik ken alleen deze en de speltcouscous van de bio winkels. Die prijzen zullen niet veel uitmaken. ik had nog redelijk wat in mijn pot zitten, maar een zakje op voorraad kan geen kwaad! Deze koop ik dus ook wel eens zelf.
Verder wist ik niet zo goed wat ik nemen moes, en deze smaak thee sprak mij wel aan. Ik heb hem inmiddels gedronken en hij is erg lekker! witte en groene thee met jasmijn en aardbei smaak. Als laatst een potje jam met bosvruchensmaak, af en toe vind ik dat wel lekker! Ik vind het wel een leuke actie om met de biologische producten kennis te maken!

Deze actie is geldig tot en met 4 oktober, voor de mensen die ook nog een kaartje hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten