maandag 28 september 2015

Simpele bloemkoolsoep

Nu het weer een stukje kouder wordt buiten, eet ik graag een soepje bij de lunch. Maar eerlijk is eerlijk, als ik honger krijg heb ik echt geen zin om nog een half uur bezig te zijn met soep maken. Dan is dit een snelle, simpele, maar lekkere soep. Het is in 10 a 15 minuutjes klaar, broodje of een cracker erbij, eet smakelijk!

Wat heb je nodig?
-1 bloemkool
-1 ui
-1 teentje knoflook
-1 liter bouillon
-een beetje olie

Zet een pan op het vuur en verhit een scheutje olie. Ondertussen snij je de ui in stukjes. Dit mag best grof, we gaan de soep toch pureren. Als de olie warm is doe je de ui in de pan. Nu ga je snel de knoflook snijden en roer een keer door de uien om ze niet aan te laten branden. Doe de knoflook bij de ui en zet het vuur lager. Vervolgens ga je de bloemkool in roosjes snijden en even wassen. Ondertussen kook je vast wat water. Doe de bloemkool, de bouillonblokjes en het water nu ook in de pan en laat het ongeveer 10 minuutjes koken.

 Als de bloemkool gaar is pureer je de soep met de staafmixer. Garneer eventueel met een lekkere topping (ik heb edelgist en pompoenpitten gebruikt) en een broodje ernaast. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten